Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди в телефонен разговор

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди в телефонен разговор
Коментари Харесай

Захариева се надява Лавров да посети България до края на годината

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди в телефонен диалог с външния министър на Русия Сергей Лавров двустранното съдействие сред България и Русия в изискванията на пандемията от ковид и световния отговор против разпространяването на COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, представен от Novini.bg.

По покана на Екатерина Захариева за 27 април бе планувана аудиенция на Сергей Лавров у нас, само че тя бе отсрочена поради рецесията с ковид. Българският външен министър е изразила вяра, че, когато събитията разрешават, Сергей Лавров ще посети България до края на годината.

" Ситуацията в света е нова. Страните са на друг стадий като някои още не са стигнали до пика на рецесията, само че за нейното решение би трябвало да има съгласуван метод. Сега мултилатерализмът е необходим повече от всеки път, тъй като за вируса няма граници и етноси. Всички страни по света би трябвало да работим в по-близко съдействие ", е отбелязала Екатерина Захариева.

Двамата министри са изразили удовлетворение от развиването на двустранните връзки и открития разговор, в това число по време на визитата на Екатерина Захариева в Москва на 21 октомври 2019 година

" Постигнахме доста в развиването на двустранните връзки, е отбелязала Захариева. Въпреки рецесията, плановете, които са значими и за двете страни, се развиват добре, " Балкански поток " се осъществя по график, планираме да го приключим до края на годината ", е показала тя.

Сергей Лавров е подчертал желанието на съветската страна след края на рецесията с ковид да бъдат осъществени плануваните двустранни срещи, а работата в двустранните връзки да се върне към естественото. " Политическият разговор сред двете ни страни се развива доста положително. Сигурен съм, че откакто свърши тази рецесия, след възобновяването на естествената дипломатическа активност, ще продължим да надграждаме постигнатото предходната година ", е заявил Сергей Лавров.

Двамата министри са се договорили в това време, без да се чака края на рецесията с ковид, по дипломатически път да бъде сменен един от плануваните за сключване по време на визитата на Сергей Лавров документи - протокол за замяна на ратификационни документи на Протокола за изменение на Договора за обществена сигурност сред България и Русия.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР